Soorten banen

Onze vereniging beschikt over 3 banen: baan 1 (het dichtst bij de kantine) en baan 2 zijn gravelbanen; baan 3 is een hard court baan. De gravelbanen kunnen worden bespeeld zolang de netten hangen. Van de hard court baan kan het hele jaar gebruik worden gemaakt. De gravelbanen kunnen worden verlicht.

Geen afhangsysteem

Onze vereniging hanteert niet het “afhangsysteem”. In principe kun je bijna altijd vrij tennissen, tenzij er tennislessen of toernooien plaatsvinden. Toch kan het voorkomen dat je op een bepaald moment wordt geconfronteerd met een “bezette baan”. Daarvoor gelden de volgende “spel”regels, zowel op de hardcourt als gravelbanen:

• Op elk heel of half uur dient men plaats te maken voor anderen als die zitten te wachten. NB: de klok in de kantine is hierbij bepalend.
  • Indien er meerdere wachtenden zijn, dient er vanaf de wisseling waar mogelijk gedubbeld te worden. NB: bij zes wachtenden dus een enkel- en een dubbelpartij; bij acht wachtenden dus twee dubbels; bij andere aantallen in overleg.
  • Iedereen heeft dus recht op z’n half uur ongestoord tennis. NB: het is dus niet de bedoeling om tussentijds een partijtje enkel te onderbreken of zomaar een veld in te lopen waar anderen een enkelpartij spelen.
  • Na afloop van het half uur dienen de velden vrij te worden gemaakt voor eventueel wachtenden.
  • NB: hier geldt dus onverminderd het bepaalde onder 2.
  • Spelers die op het halve of hele uur het veld verlaten, dienen minstens een half uur te wachten alvorens weer recht te hebben op een half uur.
  • Als men op een willekeurig moment in het halve uur begint met een partij, dient men toch op het hele of halve uur plaats te maken voor eventuele wachtenden.

Tennissen

• Mixavond
    Vanaf de start van het tennisseizoen (1 april) kun je elke maandag- en donderdagavond deelnemen aan een mixavond. Deze begint om 19.00 uur en eindigt wanneer het laatste lid zijn/haar laatste consumptie heeft genuttigd en afgerekend. Je speelt dan verschillende partijen van een half uur. De frequent bezoekers van de mixavond, worden ook ingedeeld om enkele keren per seizoen bardienst te draaien tijdens een mixavond.